Telefonszám

Hívj minket!

+36 30 458 6407

Email

Küldj üzenetet!

info@kartevok.hu

ajánlatot kérek

Egyéni ipari létesítmény kártevőirtás

A kártevők elleni védekezést nem a jogszabályok vagy nem a beszállítói elvárások határozzák meg. A megfelelően szervezett rovarirtás és rágcsálóirtás megelőzhet egy esetleges termelés kiesést és megóvja a vagyontárgyakat.  

Tapasztalattal rendelkezünk a következő területeken:  

 • erőmű 
 • közlekedési járműveket fenntartó telepek 
 • textilipar 
 • faipar 
 • papíripar 
 • gumiipar 
 • műanyagipar 
 • fémipar 
 • autóipar 
 • vegyipar 

Alapvető szempont a kártevőirtási rendszer kidolgozásában, hogy abba a létesítményben, ahol a rágcsálóírtás történik, nem eshet anyagi kár.  

Az ipari létesítmények területén számos olyan rovar és rágcsáló jelenik meg időszakosan, melyek ellen az irtás és védekezés gazdasági célokat szolgál. Egy leállás, karbantartási költségek, készlet károsodás és az ott dolgozók számára okoznak kellemetlenséget. A leggyakrabban előforduló rovarok a darázs, mezei poloska, gabonafutrinka, légycsótány, bolha vagy ágy poloska. A rágcsálók jelenléte is megfigyelhető. Főként kártételük által az üzemi területeken és a külső zöld területeken fordulnak elő. 

Az ipari létesítményekben a rágcsálók igen nagy kártételre képesek. A rovarok számára az elektromos berendezések, gépészeti helyiségek ideális fészkelő helyek. A készülékekbe beköltözött kártevők zárlatokat és bizonyos esetekben tüzet is okozhatnak. A kártétel megmutatkozhat az épületben és a gyártott termékekben egyaránt. Az emberekre veszélyes kórokozókat szállító rágcsálók fertőző betegségeket terjeszthetnek és munkavállalók tömegét fertőzheti meg egyszerre. A tömeges megbetegedés a tervezett munkaerő kiesést eredményezhet. 

A rovarok és rágcsálók elszaporodását elősegíti, ha a külső nem beépített területek elhanyagoltak. A tárgyak halmozása megfelelő búvóhely a rovarok, rágcsálók számára. A kockázatok elkerülése érdekében gazdaságilag is előnyösebb az integrált kártevő mentesítési terv (IPM) rendszer kidolgozása. 

 

netherlands-g5c269ccd2_1280.jpg (378 KB)

 

 

Integrált kártevő mentesítési eljárás  

Mit jelent az IPM? Az integrált kártevő mentesítés egy olyan stratégia, mely során a rendelkezésre álló összes módszer és alkalmazható eljárás egyesítésre kerül. Mindezt annak érdekében, hogy az adott célkártevők egyedszámát egy olyan küszöbszintre legyen csökkentve, mellyel már gazdasági károkat nem okoznak és az emberre nem jelentenek veszélyt.  

 Vállalatunk szakemberei a kártevők kívánt küszöbszint alatt tartását az IPM program folyamatos fenntartásával tudják biztosítani. A stratégiai együttműködés során a területen tapasztalt teljeskörű információkat használjuk fel a kártevők elleni védekezésben. Az információkat a rendelkezésre álló kártevőirtó módszerekkel kombináljuk. Ez azt eredményezik, hogy a legkevesebb irtószer felhasználás mellett is magas hatékonysággal védekezünk a kártevők ellen. 


Hogyan működik az IPM program? 

Az IPM nem egy kártevőirtó módszer. A kártevőirtó szakemberek értékelésének, döntéseinek, megfigyeléseinek és ellenőrzésének sorozata. Az IPM stratégiai lényege, hogy a folyamatos ellenőrzéseket helyezi előtrébe. A hatékony ellenőrzés végzéséhez a korábbinál nagyobb szakmai felkészültségre van szükséges. Az integrált kártevőirtás során a kémiai, a fizikai és a biológiai módszerek kombináltan kerülnek felhasználásra. 

 

A kártevőírtás a következő lépések alapján történik:  

 

 1. Az ügyfél és igényei felmérése

A helyszíni szemle alapján meghatározzuk a kialakult helyzet súlyosságát. Az előforduló kártevőket azonosítjuk és meghatározzuk elszaporodásuk mértékét. Felmérjük a kockázatokat. 

 1. Munkaterv készítése

Munkaterv készítése a jogszabályi előírásoknak és a HACCP követelményeinek megfelelően.  Valamint az önként vállalt minőségbiztosítási rendszereknek (ISO 22000, IFS, AIB, BRC stb.) megfelelően. 

 1. Ajánlatkészítés

Az ügyfél igényeire szabott egyedi ajánlatot készítünk. Az ajánlat tartalmazza a kártevők elleni védekezéshez használt írtószerek és szerelvények telepítését, valamint a monitoring tevékenységet. 

 1. Munkavégzés

Az elfogadott kártevő elleni mentesítési terv megvalósítása. Egyedi dokumentációs csomag készítése.  

 1. Ellenőrzés

A monitorozás segítségével meghatározzuk a rágcsálóírtás hatékonyságát. A monitorozást követően is fenntartjuk a kártevő mentes állapotot. Jelentést készítünk ügyfeleink számára. 

Kérjen ajánlatot online, most!