Telefonszám

Hívj minket!

+36 30 458 6407

Email

Küldj üzenetet!

info@kartevok.hu

ajánlatot kérek

Házi méhek elleni védekezés  

A földi méhek, valamint a házi méhek egyaránt hasznos élőlények. Elsősorban a növények beporzása miatt. Ennek ellenére gyakran fészkelnek az ember lakókörnyezetébe. Például poszméhek a homokozóba telepednek meg, ahol a jelenlétük nem kívánatos. 

Ilyen esetben gyakran kerül sor ara, hogy el kell őket távolítani. Elrajzott házi méhek esetében a méhraj megmenthető. Abban az esetben, ha fa ágán lógnak, vagy redőnytokba telepednek be. Azonban, ha egy tűzfal hasadéka szolgál a méhraj rejtekhelyéül, onnan a méhész ritkán tudja előcsalogatni az anyát. A méhcsalád eltávolítása nem eredményes. Ekkor a kényszerű kiirtásuk lehetséges. Ezeket olyan esetekben vállaljuk el, ahol a méhek az embert veszélyeztető helyen telepedtek meg. 

A házi méhek családjai május vége és június közepe között megerősödnek. Kezdetét veszi az úgynevezett rajzási láz. A méhcsalád egy része -egy öreg anya vezetésével- kirepül a kaptárból. Új ülőhelyet keres magának. A méhészek ezt minden áron igyekeznek megakadályozni. Ez azonban gyakran nem sikerül. Ilyenkor a méhek kirepülnek, majd letelepednek valahová. 

bee-ga0e9d9718_1280.jpg (141 KB)

Ha figyelmesen figyelik őket, egy fa ágán pihennek meg, onnan egy méhész könnyedén be tudja gyűjteni a méhrajt. Azonban egy kémény, tűzfal, faodú vagy egyéb rejtekhelyre vackolnak be, rendkívül nehéz kicsalogatni őket. 

Ezek a méhrajok ritkán támadnak. A nagy számuk -több ezer méh is lehet egy rajban- miatt nem veszélytelenek. 

A méhraj közrefogja a királynőt, védelmezi őt. Az anya felderítőket küld ki több irányba. A megfelelő búvóhelyet keresik a méhraj számára. A visszatérő felderítők eltáncolják az anyának a felderített rejtekhely helyét. A legjobbnak vélt fészkelőhely irányába indul el a csapat. Ha a méhraj olyan helyet talál magának, mely élőhelyként megfelelőnek látszik, akkor tartósan ott is marad a méhraj. Az új helyen lépek építésébe és mézgyűjtésbe kezdenek. Több évig is adott helyen maradhat a méhcsalád, ha minden kedvező feltétel megvalósul számukra.  

kérj ajánlatot telefonon vagy online!

Ajánlat +36 30 458 6407 ajánlatot kérek Ajánlatot kérek

Amiért megéri minket választani

Több éves szakmai tapasztalattal állunk ügyfeleink rendelkezésére!

Azonnali kiszállás

A szolgáltatásinkat igénybe vevő ügyfelek problémáját a lehető legrövidebb időn belül megoldjuk.

Garanciát vállalunk

Szolgáltatásainkra garanciát vállalunk.

Hatékony megoldást nyújtunk

A piacon elérhető leghatékonyabb eszközökkel dolgozunk.

Monitoring rendszer

Nyomon követjük és ellenőrizzük az kárevőirtás sikerességét.

Kérjen ajánlatot online, most!