Telefonszám

Hívj minket!

+36 30 458 6407

Email

Küldj üzenetet!

info@kartevok.hu

ajánlatot kérek

Hangyalesek titkai

A hangya leső lárvái olyanok, mintha bombatölcsérek lennének. Ezek laza talajt alkotnak, és ezzel tarkítják a földet. A lárvák a föld fölött nem láthatóak. A talajban vannak, a kiásott gödör alján. Várják, hogy valami beleessen a gödörbe. Ezek az árkok nagyon meredeken lejtenek, ezért a rovarok nem tudnak kijutni a gödörből és visszaesnek. 
 
A hanyagleső lárvái nagyon aktívak. A lárvák aktívan részt vesznek abban, hogy a rovarok ne tudjanak kijutni.  
Több kutatás is volt ebben a témakörben. Laboratóriumi módszerekkel vizsgálták a hangya leseket. A gödrök lejtő szögeit ezáltal megtudták mérni. A zsákmány mozgásáról videot készítettek. A menekülő rovarok mozgását is vizsgálták. A lárva, ha érzékeli áldozatát, elkezdi homokkal beszórni. Ettől a lejtő meredekebb lesz. A lejtőcsuszamlások a gödör alja felé kezdi sodorni. Ez a homokdobálási módszer fenntartja a lejtő meredekségét.  

 

ant-ge91d6544f_1280.jpg (218 KB)Megfigyelték azokat a hangya leseket is, ahol nincsenek lárvák. Ebben az esetben bebizonyosodott, ha egy rovar bekerül a gödörbe, szépen taposva ki is tud jutni onnan. Bebizonyosodott, hogy a homokdobálás a lárvák jól bevett stratégiája és hogy ez milyen körülmények között valósul meg. A kísérlettel bebizonyosodott, hogyan valósul ez meg.  
Az instabil lejtőjű gödrök folyamatos karbantartást igényelnek. A zsákmány léptei miatti változtatásokat ezzel tudják helyrehozni.  

kérj ajánlatot telefonon vagy online!

Ajánlat +36 30 458 6407 ajánlatot kérek Ajánlatot kérek

Amiért megéri minket választani

Több éves szakmai tapasztalattal állunk ügyfeleink rendelkezésére!

Azonnali kiszállás

A szolgáltatásinkat igénybe vevő ügyfelek problémáját a lehető legrövidebb időn belül megoldjuk.

Garanciát vállalunk

Szolgáltatásainkra garanciát vállalunk.

Hatékony megoldást nyújtunk

A piacon elérhető leghatékonyabb eszközökkel dolgozunk.

Monitoring rendszer

Nyomon követjük és ellenőrizzük az kárevőirtás sikerességét.

Kérjen ajánlatot online, most!