Telefonszám

Hívj minket!

+36 30 458 6407

Email

Küldj üzenetet!

info@kartevok.hu

ajánlatot kérek

Madártávlatból

A madarak rengeteg kárt okozhatnak az embereknek. A seregélyek lelegelik a cseresznyefánkat. A madárkár elleni védekezésben az egyik szabály, hogy a távoltartásuk a cél, nem pedig a kiirtásuk. A madarak között számos védett példány található meg. 

A legtöbb madárkár a vetés után keletkezik. Az elvetett magokat kiszedik a földből. Gyümölcsfákon a virágrügyeket is elpusztítják. A termést legelik.  A szarkák lecsipkedik a trambulinok habszivacs borítását. A termésben nem okoznak kárt, de tele szemetelik a kertet. 

A szőlőterületek és gyümölcsösök ősi ellensége a seregély. A közepétől szüret időszakáig megdézsmálja az érett gyümölcsöket és szőlőszemeket. Amit nem dézsmál meg, azt az izgága mozgásával tönkre teszi. A védekezés klasszikus módszerei sokszor hatástalanok ellene. A madarak hozzászoknak szinte mindenhez. A seregély védett madarunk. Általában csapatokban, seregben támad. A látszat ellenére több a haszna. Ezek az parányi madarak rendkívül intelligensek. Megtanultak az ember mellett élni. Trükkösek, hogy a sereg úgy tesz, mintha lecsapna az ültetvény egyik végén. A gazda odarohan, a csapat pedig hirtelen, jól szervezetten irányt vált. Főleg azokon a területeken nagy a seregélyveszély, ahol a közelben nádasok vannak. 

dove-gc13863950_1280.jpg (108 KB)

 

A hagyományos madárijesztők különböző ember formájú figurák, hatékonyak lehetnek a madarak ellen. Azt próbálják imitálni, hogy a gazda ott van, és elhessegeti a kertjébe betolakodókat. A madarak, ha megszokják, és előszeretettel pihennek meg rajtuk. 

kérj ajánlatot telefonon vagy online!

Ajánlat +36 30 458 6407 ajánlatot kérek Ajánlatot kérek

A madárijesztők új generációja a táncoló szörnyek Több helyen is láthatók ilyenek. Egy vékony, rugalmas műanyag fóliából készült csőről van szó. Kétoldalt két kar is található. Alulról egy kompresszor szakaszosan levegőt fúj be. Az egész folyamatosan mozog, bólogat. Az ültetvényekben használatos táncoló szörnyek gyümölcsfa méretűek. Feltűnő színűek, és ijesztő arckifejezést is festenek rájuk. 4-5 hektáronként egy-egy ilyen szörny nagyon hatékonynak bizonyult a madarak elriasztására. 

Pár éve egy egyetem munkatársai, a termesztőkkel összefogásban végeztek felmérést a különböző madárriasztókról. A legfőbb probléma az, hogy a madarak előbb-utóbb hozzászoknak. A vizsgálati eredmények szerint a legkisebb a hozzászokás a táncoló szörnyekhez. Ezeket tartják a jövő számára a legígéretesebb megoldásnak.

Amiért megéri minket választani

Több éves szakmai tapasztalattal állunk ügyfeleink rendelkezésére!

Azonnali kiszállás

A szolgáltatásinkat igénybe vevő ügyfelek problémáját a lehető legrövidebb időn belül megoldjuk.

Garanciát vállalunk

Szolgáltatásainkra garanciát vállalunk.

Hatékony megoldást nyújtunk

A piacon elérhető leghatékonyabb eszközökkel dolgozunk.

Monitoring rendszer

Nyomon követjük és ellenőrizzük az kárevőirtás sikerességét.

Kérjen ajánlatot online, most!