Telefonszám

Hívj minket!

+36 30 458 6407

Email

Küldj üzenetet!

info@kartevok.hu

ajánlatot kérek

Egérirtás

Az egérirtás hatékony rágcsálómentesítés egészségügyi, járványügyi és fogyasztóvédelmi szempontból kiemelkedően fontos. Az újfajta biotechnológiával készült egérméreg készítmények biztonságosabbak az eddig piacon kapható termékeknél (gyermekre és háziállatra nem jelent veszélyt). Egéretetődoboz ládában történő kihelyezése a leghatékonyabb egér elleni eljárások közé tartozik.

Biztonságosgyors és hatékony egérirtás kizárólag szakember segítségével valósulhat meg. A rágásnyomokból a terület rágcsáló fertőzöttsége ellenőrizhető. Az egérméreg kimutatható az egér ürülék szinén is.

Szakember által végzett szakszerű rágcsálóirtás esetén az egerek  jelenléte 7-10 nap alatt teljesen megszűntethető.

Az egerek szívesen választják lakhelyüknek a családi házakat és a lakásokat főként a hideg időjárás beálltával. Búvóhelyeket keresnek maguknak és mielőtt felismernénk, hogy betelepedtek már el is szaporodtak.  
A rágás, az ürülék és a jellegzetes szaguk alapján lehet a leginkább felismeri őket.  

Az egerek mindamellett, hogy bosszantóak és sok kárt tudnak okozni a háztartásokban, egészségünkre is nagy veszélyt jelentenek. Fertőző megbetegedések kórokozóit terjesztik. Csomagolt termékeken rágási károkat okoznak, és a vezetékeket is megrágják. A raktározott élelmiszerek rendszeres ellenőrzésével megakadályozható az elszaporodásuk és az, hogy további károk keletkezzenek.   

 

mouse-g4a4747b49_1280.jpg (317 KB)


 

Egérirtás menete  

Az egérírtás előtt a teljes területet felmérjük és meghatározzuk a probléma nagyságát. Zárható szerelvényekbe helyezzük el a vérelvadásgátló szerfámat készítményeket. Olyan helyeken, ahol táplálék található, ott élve fogó és ragasztós csapdákat helyezünk el. Az eljárást addig ismételjük, ameddig a probléma teljesen meg nem szűnik.  

 

Az egérírtást mindig érdemes szakemberrel elvégeztetni. A szakember hatékony, gyors és biztonságos munkát végez, legyen szó bármilyen fertőzöttségről. A tárolók zárt jellege megakadályozza az egérméreg kikerülését a környezetbe. Az eljárás teljesen biztonságos. Az egérirtás során fontos megválogatni a megfelelő eszközöket. Az idő és a hatékonyság a két legfontosabb szempont. 


Egérírtás irtószermentes kivitelezésére a zárt terekben és raktárakban van lehetőség. Irtószermentes megoldások közé tartozik a ragasztós, egérfogó, nyaktilós és az élvebefogó csapda. Bármely megoldás mellett döntünk azt érdemes tudni, hogy az egérmentes állapot ilyenkor hosszabb idő alatt alakul ki. Sokkal több ellenőrzés szükséges, mint egy írtószeres eljárás alkalmával. Ennem az eljárásnak a hátránya, hgy a legyek is megjelenhetnek, ami több kellemetlenséget vonhat maga után. 

 

Megelőzés  

Ahhoz, hogy az egérírtás végleges és hatékony legyen hosszú távon, ahhoz arra is szükség van, hogy ne hagyjunk elől felesleges élelmiszereket, ami táplálék forrásul szolgálhat a rágcsálók számára. Az őszi és téli időszakban nem szabad nyitva hagyni a bejárati és terasz ajtókat, garázsokat, tárolókat. Könnyen és gyorsan bejutnak a legkisebb réseken is.  

 

 

Gyakori kérdések, melyek felmerülnek az egérirtás során 

 

  Hogyan terjeszt betegségeket az egér?


A fertőzött egér váladékával vagy ürülékével kapcsolatba került élelmiszeren keresztül terjeszti a betegséget az egér. Az ember ki van téve a fertőzés veszélyének. A kötelező rágcsálóirtást ezért jogszabályi előírás szerint szükséges elvégeztetni, évente két alkalommal. Legföképp ott, ahol élelmiszert gyártanak, raktároznak vagy forgalmaznak.

 

Miért veszélyes a házi egér?


A házi és güzüegér szervezetében különféle szalmonella fajok szaporodhatnak el. Nyálukkal, orrváladékukkal és vizeletükkel az élelmiszereket megfertőzik. Ezen fertőzött élelmiszerek elfogyasztásával az embert is megfertőzhetik. Az egér a fertőző agyhártyagyullad vírus természetes forrása és terjesztője.Milyen betegségeket terjeszt az egér?


A tularémia és a takonykór terjesztésében alkalmi szerepük van. A különböző állatjárványokban (pl. sertésorbánc, száj és körömfájás) gyakran kiveszik a szerepüket.Mennyi kárt tud okozni az egér?


Egy egér átlagosan évente kb. 2- 2,5 kg. élelmiszert fogyaszt. A csomagoló anyagokban okoz kárt nagyobb kárt. Gyakran megrágja a bőrt, a textíliát, a papírt. Az élelmiszereket fészkelésükkel közvetlenül károsítják. Gyakori az ürülékkel és vizelettel okozott élelmiszer kártétel is. Rágásával az elektromos berendezésekben, gépjárművek, kárpitjaiban is gyakran okoznak kárt.

 

Kérjen ajánlatot online, most!