Telefonszám

Hívj minket!

+36 30 458 6407

Email

Küldj üzenetet!

info@kartevok.hu

ajánlatot kérek

Logisztikai és ipari létesítmények kártevőirtása

A logisztikai és ipari parkokban történő kártevőirtás nincs jogszabályhoz kötve. Kivéve, ha az élelmiszer alapú termékek raktározása, előállítása történik ezekből az épületekből. Az ilyen típusú épületek védelme az épület és a tárolt termékek megóvását szolgálja. 

A logisztikai iparágban a folyamatosan érkező szállítmányok és az épületeket jellemző adottságok miatt a kártevők elleni védekezés körülményes. Nagyméretű dokkolók és tömítetlen rámpa kiegyenlítők, nagy belmagasságú terek jellemzik az ipari-és logisztikai következményeket. A körülményeket figyelembe véve, teljesen fel vagyunk készülve, hogy a leggyakrabban előforduló kártevők ellen megvédjük az épületeket. Az előforduló kártevők típusa a környezettől és a raktározott termékektől is függ. 

 

A leggyakrabban előforduló kártevők:  

 • rágcsálók (egér, patkány) 
 • csótányok 
 • repülő rovarok (légy, szúnyog, muslica) 
 • madarak 
 • moly, gabonabogár, tolvajbogár, babzsizsik, borsózsizsik, koprabogár, dohánybogár, lisztbogár, kenyérbogár 

 

A termékek szállításával számtalan kórokozó és betegség terjedhet. Ezek a kártevők is gyorsan terjednek. Az emberek életmódja és elvárásai az üzleti világban természetesen hatással vannak a kártevők gyors terjedésére. A rovarral fertőzött termék akár egy nap alatt egy másik kontinensre is átkerülhet. Számtalan kártevő kerülhet behurcolásra, amely az adott éghajlaton és országban nem honos. 

A logisztikai-és ipari létesítményekben a kártevők elleni védekezés egészen a gyártástól kezdődő vizsgálatot követel meg. A gyártási, szállítási és raktározási lánc nyomon követhetősége teszi lehetővé a kártevők fertőzöttség kialakulásának pontos ismeretét. A legtöbb esetben a raktározás során kialakuló probléma nem a raktározás helyszínhez köthető. A fertőzöttség kialakulásának ideje hosszabb, mint az áruk a raktárakban eltöltött ideje. 

A vállalkozások üzleti érdekből a gyors áruforgalomra törekednek. A precízen kidolgozott kártevők elleni védelmi rendszer a naprakész dokumentálás és a rendszeres ellenőrzés együttesen nyújthat kártevő mentes állapotot. 

 

Kártevőirtást és kártevők elleni védekezést végzünk az élelmiszeripar, gyógyszeripar, logisztikai-és ipari létesítmények területén. Munkánk elvégzését a jogszabályoknak megfelelően, a HACCP rendszereknek és minden minőségbiztosítási rendszernek megfelelően végezzük el.  

 

production-g529d0677f_1280.jpg (351 KB)

 

 

A kártevőírtás a következő lépések alapján történik:  

 

 1. Az ügyfél és igényei felmérése

A helyszíni szemle alapján meghatározzuk a kialakult helyzet súlyosságát. Az előforduló kártevőket azonosítjuk és meghatározzuk elszaporodásuk mértékét. Felmérjük a kockázatokat. 

 1. Munkaterv készítése

Munkaterv készítése a jogszabályi előírásoknak és a HACCP követelményeinek megfelelően.  Valamint az önként vállalt minőségbiztosítási rendszereknek (ISO 22000, IFS, AIB, BRC stb.) megfelelően. 

 1. Ajánlatkészítés

Az ügyfél igényeire szabott egyedi ajánlatot készítünk. Az ajánlat tartalmazza a kártevők elleni védekezéshez használt írtószerek és szerelvények telepítését, valamint a monitoring tevékenységet. 

 1. Munkavégzés

Az elfogadott kártevő elleni mentesítési terv megvalósítása. Egyedi dokumentációs csomag készítése.  

 1. Ellenőrzés

  A monitorozás segítségével meghatározzuk a rágcsálóírtás hatékonyságát. A monitorozást követően is fenntartjuk a kártevő mentes állapotot. Jelentést készítünk ügyfeleink számára. 

 

Kérjen ajánlatot online, most!