Telefonszám

Hívj minket!

+36 30 458 6407

Email

Küldj üzenetet!

info@kartevok.hu

ajánlatot kérek

Gyógyszer és vegyipar kártevőirtás

A gyógyszer és a vegyiparról a gyártott terméket érintő kockázatok elkerülése érdekében kimagaslóan magas színvonalon látja el az üzemeltetési és higiéniás szabályok betartását. A vállalkozásunk tapasztalt szakemberei, a fenntartható kártevőirtási rendszer kidolgozásában is az ügyfelek rendelkezésére állnak. Vállalkozásunk szakemberei több vegyipari vállalkozás és gyógyszergyártó számára nyújtott már szakmai segítséget.  

A vállalkozásunk menedzsmentje segíti Önt abban, hogy munkavállalói felkészültek legyenek. A mindennapok során segítünk abban, hogy fenn tudják tartani a kártevőmentes környezetet.  

A gyógyszeripari vállalkozások számára elsődleges kockázati tényezők lehetnek az épületek műszaki adottságai. A strukturális kialakítás a termelő helységek között, valamint a gyártási és gyártás technológiai hibák. A raktározás és az esetleg ellenőrizetlen vagy fertőzött alapanyag beszállítása magas fokú körültekintést igényel. 

A gyógyszer és vegyiparban a leggyakrabban előforduló kártevő a csótány, hangya, egér, patkány és repülő rovarok.  

A kártevők elszaporodása egészségügyi és járványügyi kockázattal jár. Ezen felül a munkavállalók közérzetére is rossz hatással van. A rovarok és rágcsálók okozta károkon felül akár gazdasági veszteséget is elkönyvelhet az a vállalkozás. A felmerülő problémáknak nem tulajdonít kellő jelentőséget és szakmailag kifogásolható szakembert választ a feladatok koordinálására. 

 

Kártevőirtást és kártevők elleni védekezést eszközölünk a gyógyszeriparban és a vegyiparban. A rágcsálóírtást a jogszabályoknak, a HACCP rendszereknek és minden más minőségbiztosítási rendszereknek megfelelően kivitelezzük. Kiváló dokumentációs hátteret biztosítunk ügyfeleink részére! 

 

omega3-gcf41b8c57_1280.jpg (144 KB)

 

 

A kártevőírtás a következő lépések alapján történik:  

 

  1. Az ügyfél és igényei felmérése

A helyszíni szemle alapján meghatározzuk a kialakult helyzet súlyosságát. Az előforduló kártevőket azonosítjuk és meghatározzuk elszaporodásuk mértékét. Felmérjük a kockázatokat. 

  1. Munkaterv készítése

Munkaterv készítése a jogszabályi előírásoknak és a HACCP követelményeinek megfelelően.  Valamint az önként vállalt minőségbiztosítási rendszereknek (ISO 22000, IFS, AIB, BRC stb.) megfelelően. 

  1. Ajánlatkészítés

Az ügyfél igényeire szabott egyedi ajánlatot készítünk. Az ajánlat tartalmazza a kártevők elleni védekezéshez használt írtószerek és szerelvények telepítését, valamint a monitoring tevékenységet. 

  1. Munkavégzés

Az elfogadott kártevő elleni mentesítési terv megvalósítása. Egyedi dokumentációs csomag készítése.  

  1. Ellenőrzés

A monitorozás segítségével meghatározzuk a rágcsálóírtás hatékonyságát. A monitorozást követően is fenntartjuk a kártevő mentes állapotot. Jelentést készítünk ügyfeleink számára. 

 

Integrált kártevő mentesítési eljárás  

Mit jelent az IPM? Az integrált kártevő mentesítés egy olyan stratégia, mely során a rendelkezésre álló összes módszer és alkalmazható eljárás egyesítésre kerül. Mindezt annak érdekében, hogy az adott célkártevők egyedszámát egy olyan küszöbszintre legyen csökkentve, mellyel már gazdasági károkat nem okoznak és az emberre nem jelentenek veszélyt.  

 Vállalatunk szakemberei a kártevők kívánt küszöbszint alatt tartását az IPM program folyamatos fenntartásával tudják biztosítani. A stratégiai együttműködés során a területen tapasztalt teljeskörű információkat használjuk fel a kártevők elleni védekezésben. Az információkat a rendelkezésre álló kártevőirtó módszerekkel kombináljuk. Ez azt eredményezik, hogy a legkevesebb irtószer felhasználás mellett is magas hatékonysággal védekezünk a kártevők ellen. 

Hogyan működik az IPM program? 

Az IPM nem egy kártevőirtó módszer. A kártevőirtó szakemberek értékelésének, döntéseinek, megfigyeléseinek és ellenőrzésének sorozata. Az IPM stratégiai lényege, hogy a folyamatos ellenőrzéseket helyezi előtrébe. A hatékony ellenőrzés végzéséhez a korábbinál nagyobb szakmai felkészültségre van szükséges. Az integrált kártevőirtás során a kémiai, a fizikai és a biológiai módszerek kombináltan kerülnek felhasználásra. 

 

A gyógyszer és vegyipari cégek számára is kötelező az évi két alkalmas rágcsálóírtás elvégeztetése.  

Kérjen ajánlatot online, most!