Telefonszám

Hívj minket!

+36 30 458 6407

Email

Küldj üzenetet!

info@kartevok.hu

ajánlatot kérek

Élelmiszeripar kártevőirtás

Az élelmiszeripar különböző szakterületein, és az ott felhasználásra kerülő maradék termékek a legkülönfélébb kártevők bejutását és elszaporodását biztosítják. Természetesen ez abban az esetben lehetséges, ha az évi kötelező rágcsálóírtás nincs elvégezve.  

A kártevők elleni védekezés két részből tevődik össze. A megelőzés, amely során olyan körülményeket kell kialakítani, amelyek a kártevők bekerülését, megtelepedését megakadályozzák. Az irtás célja a megtelepedett kártevők elpusztítása. A kártevők megjelenésének objektív detektálására szolgáló tevékenység a monitorozás. A rovarok esetében ez csapdázást jelent. Ez feromont, vagy attraktánst tartalmazó ragasztós felületű csapda. A szúnyogok esetében CO2-ot kibocsátó szárazjég az attraktáns. A rágcsálók mozgását megfigyelő rendszer mérőkocka, élve befogó, nyaktilós. Ezeken felül lehet még fojtós eszköz, illetve ragacsos felületű nagyméretű lap lehet. 

Az írtást végző cég mérgezett csalétket csak az erre a célra szolgáló zárható szerelvényben helyezhet ki. A kihelyezésre szolgáló szerelvényt feltűnő jelzéssel kell ellátni. Az alkalmazott rágcsálóirtó szer megnevezését, hatóanyagát, az ellenméreg, vagy gyógyszer megnevezését és a szolgáltató nevét, címét és telefonos elérhetőségétfel kell feltüntetni. 

A monitor állomások helyének pontos kijelölése az egyik legmeghatározóbb lépés. A rosszul kiválasztott hely és a nem megfelelő számú mérőpont torzított képet mutathat. A védekezés ebben az esetben nem lesz eredményes, folyamatosan fenn fog állni a kártevők okozta probléma. 

A csapda fajtájától függetlenül, nagyon fontos, hogy az eszköz kellőképpen csalogassa magához a célkártevőt és megakadályozza annak tovább szaporodását. 

A mérőállomások kihelyezésénél fontos szempont, hogy s az adott létesítményben tipikusan előforduló kártevő fajok beazonosításra kerüljenek. A célkártevő biológiájának ismerete és az objektum környezetéből lehetségesen bejutó kártevők útvonalának felmérése elengedhetetlen. A létesítmény műszaki állapotának felmérése és elemzése, a mérőpontok helyeinek meghatározása. A helyi adottságok figyelembevétele, a monitorállomások biztonságos kihelyezése szempontjából elengedhetetlen.  

 

shelf-g3663cc415_1280.jpg (283 KB)

 

 

A leggyakrabban előforduló kártevők a különböző gyártási területeken:  


Édességipar csótányok, gabonazsizsik, házi atka, házi egér, házi légy, kecskedarázs, kenyérbogarak, készletmoly, lisztatka, lisztbogarak, lisztmoly, szinantróp legyek, tolvajbogarak, vándorpatkány, dohánybogár, aszalványmoly, gyapjúbogár, koprabogár, szalonnabogár. 

Hús- és baromfiipar gyapjúbogár, házi egér, házi légy, kecskedarázs, csótányok, meztelencsigák, szinantróp legyek, szűcsbogár, tolvajbogarak, házi atka, szalonnabogár, vándorpatkány. 

Sütőipar - aszalványmoly, csótányok, dohánybogár, házi egér, házi légy, kenyérbogarak, készletmoly, lisztatka, lisztbogarak, lisztmoly, szalonnabogár, tolvajbogarak, vándorpatkány, zsizsikek, gyapjúbogár, koprabogár 

Tejipar házi egér, házi légy, sajtlégy, vándorpatkány, csótányok, közönséges muslica. 

 

Az élelmiszeripar számára problémát okoznak továbbá a rókák, nyestek, macskák. Ezeknek az állatoknak nem csak fizikai kártétele, de járványügyi jelentősége is számottevő.  

 

Kártevők elleni védekezés  

 

A kártevők elleni védekezésre az élelmiszer iparban kiemelkedően szükség van. A rágcsálók bárhol megjelenhetnek, és jelentős károkat okozhatnak. A megelőzés és a gyors reagálás sokat segíthet a károk minimalizálásában. 


Ha szeretné elkerülni a kártevők elszaporodását, híjon minket bizalommal!
 

Cégünk több éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a kártevők elleni védekezés területein. Ha megjelennek a kártevők, fontos a gyors reakció. Amennyiben kártevő jelenlétét észleli, minél hamarabb keressen fel minket. A legkorszerűbb módszerekkel és anyagokkal orvosoljuk a problémát. Kártevő-mentesítjük az épületet, kedvező áron! 

 

Az integrált kártevőírtás folyamat a következő: 

  1. Ügyféllel való kommunikáció telefonon vagy e-mailben 
  2. Helyszín felmérése és annak bejárása
  3. A kártevők faji és mennyiségi meghatározása, mely alapján eldönthető, hogy szükséges a kártevőírtás 
  4. Javaslatokat teszünk a higiéniai és a műszaki hiányosságok megszüntetésére. 
  5. Amennyiben beavatkozásra van szükség, az IPM-program kockázat szempontjából értékeli a megfelelő ellenőrzési módszer hatékonyságát. 
  6. Minden esetben a hatékony, de legkevésbé kockázatos módszert választjuk (feromonok, mechanikus csapdák, attraktánsok) 
  7. Megfigyelés 
  8. Amennyiben a kevésbé kockázatos kártevő irtás nem a megfelelő hatást fejti ki, akkor alkalmazzuk a rovarirtószer célzott permetezését. 
  9. Folyamatos és pontos dokumentálás. Ezzel nyomon követhető a célzott terület kártevőhelyzeténekössze információja.  

 

Kérjen ajánlatot online, most!