Telefonszám

Hívj minket!

+36 30 458 6407

Email

Küldj üzenetet!

info@kartevok.hu

ajánlatot kérek

Rongáló rágcsálók

 Közvetlen és közvetett környezetünkben időszakosan megjelenhetnek egerek patkányok. Ezek az állatok egészségügyi kártevőknek minősülnek. Közegészségügyi kockázatuk abból adódik, hogy a szennyezett helyeken mászkálva a váladékaikkal (nyál, orrváladék, vizelet, széklet) ürített kórokozókkal az élelmiszereket. Ezek elfogyasztásával az embert is megfertőzhetik. 

 
Gazdasági kártételük is jelentős. Az általuk elfogyasztott, szétszórt és beszennyezett élelmiszereken kívül rágásukkal károkat okoznak az épületek, szigetelések állagában is. Az egereknek, patkányoknak a lakóházak és azok környezete igen kedvező életfeltételeket teremt.  

 

A hatályos jogszabályok - 1997. évi CLIV törvény (73. §), 18/1998. (VI.3) NM. rendelet (36.§) - alapján az ellenük való védekezési kötelezettség fenáll. Az egészségügyi kártevők elleni védekezésről, a költségek fedezéséről és eljárások végrehajtásáról az érintett terület vagy épület tulajdonosa, illetve a gazdálkodó szerv vezetője vagy üzemeltetője köteles intézkedni.Védekezésre alkalmas módszer egyrészt a megelőzés, valamint az irtás elvégzése.  

 
hamster-g61171172c_1280.jpg (200 KB)

 

Mit tehetünk, hogy megakadályozzuk a rágcsálók bejutását az ingatlanokba?  


A rágcsálók behatolásának megakadályozása, a csatornák megfelelő ráccsal történő zárása, csatornatörések kijavítása, a betört pinceablakok javítása és rácsozása valamint az ajtók alsó részének bádoglemezes borítása megfelelő módszer lehet a védekezésben.  

A táplálék megvonása is egy hatékony módszer a védekezésben. Hulladék, ételmaradék, házi szemét gyűjtésének és tárolásának megfelelő módja.  A tisztaság biztosítása nagyon fontos.  

A rágcsálók fészkelő és búvóhelyeinek megszüntetése, az épületek környékén található fészkelésre alkalmas törmelék, téglarakás, széna vagy szalma kazlak elszállítása vagy megszüntetése elengedhetetlen dolog.  

Napjainkban kaphatóak csapdák, riasztószerek, mérgezett csalétek. A csapdák, mérgezett csalétkek az egerek a bevándorol patkányok esetében a bejutó példányok megtelepedése előtti elfogásra alkalmas. A petróleum és kátrány a patkányok, a naftalin az egerek távoltartására alkalmazhatóak. Ez abban az esetben alkalmazható, ha a helyiségben folyamatosan 2 órán keresztül emberek nem tartózkodnak.  

Magánszemély a rágcsálóirtást saját kivitelezésben is elvégezhető. A kereskedelmi forgalomban kapható csalétkes rágcsálóirtó szerek kihelyezésével érhető el. Különböző fajtájú csalétkekből természetesen más-más mennyiségeket kell kihelyezni. A csalétket folyamatosan ellenőrizni és mindaddig pótolni kell, amíg el nem fogy. Etetőhelyeket nem csak a terület egy részén, hanem a teljes területen ki kell alakítani. A rágcsáló írtószer alkalmazása úgy történjen meg, hogy ahhoz más állat, gyermek ne férjen hozzá.  Az ingatlan szomszédságában élőket vonjuk be a közös védekezésbe.  

Egészségügyi kártevőirtással foglalkozó vállalkozó megbízása a rágcsálóirtás elvégzésére a legjobb megoldás. A jogszabály be nem tartása esetén az illetékes járási kormányhivatal kötelezheti a tulajdonost a megfelelő rágcsálóirtás elvégzésére. Közterületen észlelt rágcsálók esetén a területileg illetékes önkormányzatot lehet/szükséges. Rágcsálók nagyarányú elszaporodása vagy nagyobb területet érintő probléma esetén az illetékes járási hivatal felé lehet jelezni.  

kérj ajánlatot telefonon vagy online!

Ajánlat +36 30 458 6407 ajánlatot kérek Ajánlatot kérek

Amiért megéri minket választani

Több éves szakmai tapasztalattal állunk ügyfeleink rendelkezésére!

Azonnali kiszállás

A szolgáltatásinkat igénybe vevő ügyfelek problémáját a lehető legrövidebb időn belül megoldjuk.

Garanciát vállalunk

Szolgáltatásainkra garanciát vállalunk.

Hatékony megoldást nyújtunk

A piacon elérhető leghatékonyabb eszközökkel dolgozunk.

Monitoring rendszer

Nyomon követjük és ellenőrizzük az kárevőirtás sikerességét.

Kérjen ajánlatot online, most!