Telefonszám

Hívj minket!

+36 30 458 6407

Email

Küldj üzenetet!

info@kartevok.hu

ajánlatot kérek

Mitől döglik a légy?

A Levegő munkacsoport egy kutatást végzett. Ennek eredménye során kiderült, hogy a boltokban kapható háztartási rovarírtó szerek mennyire veszélyesek. Olyan, egészségre káros összetevőket tartalmaznak, méghozzá hatósági engedéllyel, melynek az egészségre gyakorolt súlyosan káros következményei lehetnek. Az Európai Unió területén ezeket az összetevőket már növényvédő szerként sem hozhatják forgalomba.  


Budapest belterületén olyan vegyszerrel végzik az írtást, melynek rákkeltő hatása bizonyított. Ezeket a rákkeltő anyagokat tartalmazó alapanyagokat az engedélyező hatóság adatai alapján meg lehet találni az otthoni használatra létrehozott írtószer készítményekben. A szerek felelőtlen használata tovább növeli a kockázatot. Amennyiben ilyen szereket használnak otthon, érdemes elolvasni a használati utasítást.  

 

housefly-g05fe7c07b_1280.jpg (212 KB)Egy dologról nem lehet ebben az esetben beszélni. Ez pedig a laikus felhasználás. Van, aki csak nagyon kevés szert használ a rovarok ellen, de van olyan személy is, aki egyetlen rovarra rengeteg szert használ. Hazánkban nincs jogszabály erre vonatkozóan, és sok cég káros hatású szereket forgalmaz. Az engedélyezett szerek vannak olyan anyagok, amit az EU-ból már kitiltottak a növényvédelemből. Találtak a rákkeltő anyagok mellett hormon és immunrendszert károsító anyagokat.  A szabadban munkaegészségügyi várakozási időt írnak elő. A belső terekben is előírás, hogy mennyi ideig nem lehet abban a zárt térben tartózkodni, ahol az írtást elvégezték. Belső térben sokkal hosszabb ideig tart ezeknek az anyagoknak a lebomlása, mint a szabad térben.  

A vásárlók sok esetben a Bio feliratú szereket veszik le a boltok polcairól, azt remélve, hogy ezek a készítmények nem tartalmaznak káros anyagokat. Ezeknek a szereknek a dobozán sem jelzik, hogy pontosan mennyit szabad használni annak érdekében, hogy ne legyen káros hatással a környezetünkre és egészségünkre.  

A reklámok hatására nagyon sokan használnak rovarírtó szereket, ha kell, ha nem. Természetesen kaphatóak valóban jó minőségű, ártalmatlan irtó szerek.  

A természetes alternatívák a legjobbak. A levendulának molyűző hatása van. Az illata is nagyon kellemes.  
A Magyarországon kapható és engedéllyel rendelkező készítmények alapos szabályozást igényelnének. Legyünk körültekintőek, ha rovarírtó szert választunk.  

kérj ajánlatot telefonon vagy online!

Ajánlat +36 30 458 6407 ajánlatot kérek Ajánlatot kérek

Amiért megéri minket választani

Több éves szakmai tapasztalattal állunk ügyfeleink rendelkezésére!

Azonnali kiszállás

A szolgáltatásinkat igénybe vevő ügyfelek problémáját a lehető legrövidebb időn belül megoldjuk.

Garanciát vállalunk

Szolgáltatásainkra garanciát vállalunk.

Hatékony megoldást nyújtunk

A piacon elérhető leghatékonyabb eszközökkel dolgozunk.

Monitoring rendszer

Nyomon követjük és ellenőrizzük az kárevőirtás sikerességét.

Kérjen ajánlatot online, most!